
Oosterse zalmkoekjes met wasabimayonaise
8 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 citroen (schoongeboend)
500 gr zalmgehakt
10 ml sojasaus
1 ei (PLUS Vrije uitloop)
1 bakje koriander (15 g), steeltjes en blaadjes fijngesneden
3 bosuitjes, fijngesneden
10 gr sesamzaad
2 el (wok)olie
1 bakje verse woksaus teriyaki (170 gr, PLUS)
3 el wasabi mayo
evt. 1 rood pepertje, in ringetjes
Bereidingswijze
Rasp de gele schil van de citroen, snijd de vrucht doormidden en pers een helft uit. Meng het zalmgehakt met de sojasaus, ei, koriandersteeltjes, het groen van de bosui en het citroenrasp en -sap. Vorm er platte koekjes van en zet afgedekt in de koelkast.
Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmkoekjes in ca. 5 min. aan beide kanten mooi bruin en blus af met de woksaus. Laat op laag vuur zacht stoven tot de zalm gaar is.
Serveer op een schaal met de bosui, korianderblaadjes en wasabi mayo en naar smaak ringetjes rode peper.