
Oosterse zalmspiesen met sinaasappel en gember
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 Min
Ingrediënten
600 g zalmfilet zonder huid
5 handsinaasappelen
1 teentje knoflook
2 centimeter gember
2 stengels bosui
2 el honing
2 el ketjap manis
1 tl sambal
Extra
Satéprikkers
Bereidingswijze
Laat de satéprikkers weken in een bak water zodat deze niet verbranden op de barbecue.
Maak een marinade door de knoflook te pellen en uit te persen, rasp vervolgens de gember fijn en meng met de ketjap manis, de sambal, de honing en de knoflook.
Snijd de zalmfilet in gelijke blokken van 4 bij 4 centimeter en laat een uur marineren in het ketjap mengsel.
Snijd de sinaasappels in schijfjes.
Rijg een blokje zalm aan een satéprikker, vouw een schijfje sinaasappel dubbel en rijg naast het blokje zalm, herhaal met een nieuw blokje zalm, een sinaasappelschijf en eindig met een blokje zalm. Herhaal tot de zalmblokjes op zijn.
Verdeel de overige sinaasappelschijfjes over de barbecue. Leg op iedere schijf een zalmspiesje en gril de spiesjes 3-4 minuten een beide kanten op de barbecue.
Garneer de spiesjes na het grillen met fijn gesneden bosui-ringen.
Tip
Gril de spiesen op plakjes citroen. Zo voorkom je dat de vis aan het rooster blijft plakken.
Meer recepten in de categorie