Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Open lasagne met doperwten en pecorino

Open lasagne met doperwten en pecorino

Ingrediënten

  • 2 stuks Courgette
  • 1 stuk Gele ui
  • 300 gram Tuinerwten, diepvries
  • 1 bosje Basilicum, alleen de blaadjes
  • 200 gram Ricotta
  • 1 stuk Citroen, sap en rasp
  • 250 gram Verse lasagnevellen
  • 75 gram Pecorino kaas, geraspt
Open lasagne met doperwten en pecorino product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Maak met een kaasschaaf linten van de courgettes. Besprenkel met olijfolie. Verwarm een grillpan op hoog vuur. Grill hierin de courgettelinten zodat ze aan beide kanten bruine grillstrepen krijgen. Breng op smaak met peper en zout.
  2. 2. Snijd de ui in dunne ringen. Verwarm een hapjespan met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui gedurende 5 minuten. Voeg de bevroren tuinerwten toe en bak 5-10 minuten mee.
  3. 3. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Snijd de basilicum in reepjes. Voeg de ricotta samen met het citroensap en de helft van de basilicum toe aan de doperwten. Maak eventueel iets dunner met een scheutje van het kokende water.
  4. 4. Halveer de lasagnevellen met een schaar of mes. Kook de lasagnevellen volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Doe dit eventueel in meerdere porties, zodat ze niet aan elkaar blijven kleven.
  5. 5. Maak vervolgens op vier borden stapeltjes van de ingrediënten. Maak voor elke portie twee lagen in de volgorde: lasagnevel, courgette, doperwten-ricottasaus en pecorino. Eindig met een laagje lasagnevel, een beetje olijfolie, de resterende basilicum en de citroenrasp.

    Voedingswaarde

  • Kcal 419
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 47 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 5