

Open lasagne met doperwten en pecorino
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
11.06 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Courgette
1 stuk Gele ui
300 gram Tuinerwten
1 bosje Basilicum
200 gram Ricotta
1 stuk Citroen
250 gram Verse lasagnevellen
75 gram Pecorino kaas
Bereidingswijze
1. Maak met een kaasschaaf linten van de courgettes. Besprenkel met olijfolie. Verwarm een grillpan op hoog vuur. Grill hierin de courgettelinten zodat ze aan beide kanten bruine grillstrepen krijgen. Breng op smaak met peper en zout.
2. Snijd de ui in dunne ringen. Verwarm een hapjespan met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui gedurende 5 minuten. Voeg de bevroren tuinerwten toe en bak 5-10 minuten mee.
3. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Snijd de basilicum in reepjes. Voeg de ricotta samen met het citroensap en de helft van de basilicum toe aan de doperwten. Maak eventueel iets dunner met een scheutje van het kokende water.
4. Halveer de lasagnevellen met een schaar of mes. Kook de lasagnevellen volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Doe dit eventueel in meerdere porties, zodat ze niet aan elkaar blijven kleven.
5. Maak vervolgens op vier borden stapeltjes van de ingrediënten. Maak voor elke portie twee lagen in de volgorde: lasagnevel, courgette, doperwten-ricottasaus en pecorino. Eindig met een laagje lasagnevel, een beetje olijfolie, de resterende basilicum en de citroenrasp.
Meer recepten in de categorie