
Open lasagne met gegrilde groenten, geklopte ricotta en tomaat-basilicumsalsa
Diner
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 courgette
3 grote rode uien
6 el olijfolie
1 bakje zongedroogde tomaatjes (120 g)
1 teen knoflook
3 takjes basilicum
1 pak lasagnebladen (250 g)
1 bakje ricotta (250 g)
Keukenmateriaal: grillpan
Bereidingswijze
Snijd de courgettes in halve maantjes van 3 mm. Snijd de rode uien in partjes. Schep de courgette en de uienpartjes om met 3 el olijfolie.
Verhit de grillpan. Gril de courgette en de uienpartjes in porties in 4-5 min. beetgaar en met mooie grillstrepen. Schep ze op een bord.
Hak intussen de zongedroogde tomaatjes met de aanhangende olie fijn en doe in een schaaltje. Rasp of pers de knoflook erboven. Hak de blaadjes van 2 takjes basilicum fijn en voeg met de laatste 3 el olijfolie toe. Breng de salsa op smaak met zout en peper.
Kook de lasagnebladen in ruim water met zout in 4 min. beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken. Klop in een kom de ricotta met een garde luchtig en romig.
Schep op 4 borden afwisselend lagen van de dubbelgevouwen lasagnebladen, de gegrilde groenten en de geklopte ricotta. Schep er de tomaten-basilicumsalsa over. Bestrooi met de blaadjes van het laatste takje basilicum.
Variatietip
Gril de groenten van tevoren. Bereid ook alvast de tomaten-basilicumsalsa.
Meer recepten in de categorie