
Open lasagne met hertenbiefstuk
4 pers.
ca. 65 min
Italiaans
Ingrediënten
50 g ongezouten pecannoten
400 g pastinaak
50 g boter 1 zak verse lasagnebladen (250 g)
1 ui
1 teen knoflook
3 el olijfolie
600 g spinazie
50 g edamame bonen
4 hertenbiefstukken (Veluws wild), op kamertemperatuur
Staafmixer
Bereidingswijze
Hak de pecannoten grof. Schil de pastinaak en snijd in stukjes van 3 cm. Kook de pastinaak in ca. 20 min. zacht en gaar. Giet af en vang wat kookvocht op. Pureer de pastinaak met de helft van de boter en 2 eetlepels kookvocht met de staafmixer tot een zachte, gladde puree.
Breng een pan met water aan de kook voor de lasagnebladen.
Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook in ca. 4 min. zacht en glazig. Zet het vuur hoog en voeg telkens een flinke handvol spinazie toe en roer tot het geslonken is. Ga door tot alle spinazie geslonken is en bak de edamame kort mee. Breng op smaak met peper.
Dep ondertussen de biefstuk droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit de rest van de olijfolie en bak de biefstukken op hoog vuur in 2 min. per kant medium. Voeg halverwege de rest van de boter toe. Neem uit de pan en laat afgedekt 5 min. rusten. Snijd het vlees schuin in dunne plakjes.
Kook 12 lasagnebladen in ca. 2 min. beetgaar. Giet af. Schep wat pastinaakpuree op elk bord, leg er een lasagnevel op en wat spinazie. Ga door tot de ingredienten op zijn. Verdeel het vlees erover en bestrooi met de pecannoten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
694 kcal
Vetten
39 gram
Koolhydraten
34 gram
Eiwitten
45 gram