Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Open lasagne met paddenstoelen, spinazie en ricotta

Open lasagne met paddenstoelen, spinazie en ricotta

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g champignons
  • 150 g oesterzwammen
  • 450 g spinazie, ontdooid
  • 350 g verse lasagnebladen
  • 250 g ricotta
  • 1 citroen, sap en rasp
  • 60 g Parmezaanse kaas, geraspt
Open lasagne met paddenstoelen, spinazie en ricotta product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook gedurende 5 minuten. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd in grove stukken.
  2. 2. Voeg de spinazie toe aan de ui en bak kort mee. Doe in een kom en zet apart. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
  3. 3. Verwarm de pan opnieuw met een scheut olijfolie, dit keer op hoog vuur. Bak de paddenstoelen in ongeveer 7 minuten goudbruin en bijna krokant. Breng op smaak met peper en zout.
  4. 4. Halveer de lasagnevellen en kook in 3-4 minuten beetgaar. Roer de ricotta door de paddenstoelen en voeg ook de spinazie toe. Breng op smaak met citroenrasp en -sap.
  5. 5. Maak op vier borden torentjes van de lasagnevellen en het spinaziemengsel. Besprenkel met olijfolie en garneer met de parmezaanse kaas.