

Open lasagne met paddenstoelen, spinazie en ricotta
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Vegetarisch
10.30 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele ui
2 tenen Knoflook
250 gram Champignons
150 gram Oesterzwammen
450 gram Spinazie
350 gram Verse lasagnebladen
250 gram Ricotta
1 stuk Citroen
60 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook gedurende 5 minuten. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd in grove stukken.
2. Voeg de spinazie toe aan de ui en bak kort mee. Doe in een kom en zet apart. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
3. Verwarm de pan opnieuw met een scheut olijfolie, dit keer op hoog vuur. Bak de paddenstoelen in ongeveer 7 minuten goudbruin en bijna krokant. Breng op smaak met peper en zout.
4. Halveer de lasagnevellen en kook in 3-4 minuten beetgaar. Roer de ricotta door de paddenstoelen en voeg ook de spinazie toe. Breng op smaak met citroenrasp en -sap.
5. Maak op vier borden torentjes van de lasagnevellen en het spinaziemengsel. Besprenkel met olijfolie en garneer met de parmezaanse kaas.
Meer recepten in de categorie