
Open sushi van omelet met carpaccio of zalm
4 pers.
ca. 50 min
Ingrediënten
1 sushikit (Saitaku)
3 gerookte verse eieren (Smoked eggs)
1 el zonnebloemolie
1 eetrijpe avocado
4 radijsjes
100 g Blonde d’Aquitaine rundercarpaccio (Puur van Smaak van PLUS)
100 g gerookte zalm
½ bakje tuinkers
1 el zwart sesamzaad
[object Object]
Bereidingswijze
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de eieren los met 2 eetlepels water en zout naar smaak. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak een dunne omelet.
Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de radijs in plakjes en dan in reepjes. Knip de norivellen in 4 vierkanten en leg ze op een schaal. Vorm van de sushirijst mooi platte burgers van 1,5 cm dik en 6 cm omvang, besprenkel ze met een beetje sojasaus en bestrijk desgewenst met een beetje wasabi uit de kit. Beleg ze met een paar plakjes avocado en wat reepjes radijs.
Snijd de omelet in repen van ca. 2,5 cm en rol van elke reep een roosje omelet. Rol ook roosjes van de carpaccio en zalm. Leg ze op de sushi en bestrooi met tuinkers en sesamzaad. Serveer met de gember en extra sojasaus uit de kit.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
583 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
76 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
23 gram