Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Open tortilla’s met krokante vis en verse tomatensalsa

Open tortilla’s met krokante vis en verse tomatensalsa

Ingrediënten

  • 1 pakje tortillawrap
  • 500 gram tomaten
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 260 gram kabeljauwfilets
  • 1 stuk ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2 stuks avocado's
  • 20 gram krulpeterselie
  • 1 stuk spitskool
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk limoen
  • 1 teentje knoflook
Open tortilla’s met krokante vis en verse tomatensalsa product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + staafmixer
  2. Pel en snipper de rode ui en pel en pers de knoflook. Snijd de kabeljauw in gelijke stukken van 3 bij 3 centimeter. Halveer de tomaten, verwijder het vruchtvlees en snijd in blokjes. Snijd de spitskool in flinterdunne reepjes en hak de peterselie fijn.
  3. Kluts het ei, wentel de blokjes vis hierin en haal daarna door het paneermeel. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de gepaneerde vis aan beide kanten goudbruin en krokant.
  4. Pel de avocado’s en pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Meng met de mayonaise en het sap van 1 limoen. Meng de helft van de saus met de spitskool.
  5. Meng de tomaten met de rode ui, de knoflook en de peterselie.
  6. Bak in een droge koekenpan de tortilla’s aan beide kanten bruin. Leg op een bord en verdeel over elke tortilla een schep spitskool salade, een stuk krokante vis en een schepje tomatensalsa. Serveer met de overige spitskool, tomatensalsa en avocadodip.
  7. Tip: Garneer met koriander.

    Voedingswaarde

  • Kcal 683
  • Eiwit 35 g
  • Koolhydraten 75 g
  • waarvan suikers 14
  • Vet 25 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 12