
Open tortilla’s met krokante vis en verse tomatensalsa
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 pakje tortillawrap
500 gram tomaten
1 eetlepel mayonaise
260 gram kabeljauwfilets
1 stuk ei
4 eetlepels paneermeel
2 stuks avocado's
20 gram krulpeterselie
1 stuk spitskool
1 stuk rode ui
1 stuk limoen
1 teentje knoflook
Bereidingswijze
+ staafmixer
1. Pel en snipper de rode ui en pel en pers de knoflook. Snijd de kabeljauw in gelijke stukken van 3 bij 3 centimeter. Halveer de tomaten, verwijder het vruchtvlees en snijd in blokjes. Snijd de spitskool in flinterdunne reepjes en hak de peterselie fijn.
2. Kluts het ei, wentel de blokjes vis hierin en haal daarna door het paneermeel. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de gepaneerde vis aan beide kanten goudbruin en krokant.
3. Pel de avocado’s en pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Meng met de mayonaise en het sap van 1 limoen. Meng de helft van de saus met de spitskool.
4. Meng de tomaten met de rode ui, de knoflook en de peterselie.
5. Bak in een droge koekenpan de tortilla’s aan beide kanten bruin. Leg op een bord en verdeel over elke tortilla een schep spitskool salade, een stuk krokante vis en een schepje tomatensalsa. Serveer met de overige spitskool, tomatensalsa en avocadodip.
Tip: Garneer met koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2864 Kj
Calorieën
683 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
75 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
35 gram