Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oranje bladerdeeg kroontjes met custard

Oranje bladerdeeg kroontjes met custard

Ingrediënten

  • 125 ml Melk
  • 2 stuks (458386)
  • 1 gram Maizena
  • 15 gram Suiker
  • 4 stuks Bladerdeeg
  • 1 stuk Abrikozen
Oranje bladerdeeg kroontjes met custard  product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main dessert
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven en onderwarmte).
  2. Verwarm de melk tot het tegen het kookpunt aan zit. Klop in een aparte kom 1 eidooier, maïzena en suiker op. Voeg een eetlepel melk hier aan toe en klop door. Voeg beetje bij beetje de melk toe aan het eimengsel en roer goed door.
  3. Giet dit mengsel nu terug in de steelpan en laat op laag vuur al roerend inkoken tot een vla.
  4. Schep de custard in het midden van de bladerdeeg, verdeel abrikozen hier overheen en vouw de hoekjes naar boven, over de abrikoos heen.
  5. Klop het andere ei op in een kommetje en smeer hiermee het bladerdeeg in (je kunt wat je overhoudt aan ei samen met de ongebruikte eiwit gebruiken om een omelet mee te maken). Strooi wat suiker op het bladerdeeg.
  6. Bak 20 minuten af in de oven tot de bladerdeeg goudbruin is. Laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur.

    Voedingswaarde

  • Kcal 401
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 43 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 21 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 0