

Oranje bladerdeeg kroontjes met custard
dessert
4 pers.
ca. 30 min
3.01 voor 4 pers.
Ingrediënten
125 ml Melk
2 stuks (458386)
1 gram Maizena
15 gram Suiker
4 stuks Bladerdeeg
1 stuk Abrikozen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven en onderwarmte).
2. Verwarm de melk tot het tegen het kookpunt aan zit. Klop in een aparte kom 1 eidooier, maïzena en suiker op. Voeg een eetlepel melk hier aan toe en klop door. Voeg beetje bij beetje de melk toe aan het eimengsel en roer goed door.
3. Giet dit mengsel nu terug in de steelpan en laat op laag vuur al roerend inkoken tot een vla.
4. Schep de custard in het midden van de bladerdeeg, verdeel abrikozen hier overheen en vouw de hoekjes naar boven, over de abrikoos heen.
5. Klop het andere ei op in een kommetje en smeer hiermee het bladerdeeg in (je kunt wat je overhoudt aan ei samen met de ongebruikte eiwit gebruiken om een omelet mee te maken). Strooi wat suiker op het bladerdeeg.
6. Bak 20 minuten af in de oven tot de bladerdeeg goudbruin is. Laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur.
Meer recepten in de categorie