
Oranje burgers met sticky sinaasappelkip en friet
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
27.44 voor 4 pers.
Ingrediënten
750 gram Ovenfriet
4 stuks Kipdijfilet
2 eetlepel Sinaasappelmarmelade
3 eetlepel Ketjap manis
1 theelepel Sriracha
1 theelepel Limoensap
2 stuks Bosui
1 stuk Ijsbergsla
4 stuks EK Voetbalbroodjes
2 eetlepel Sesamzaad
6 eetlepel Yoghurtmayonaise
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Verdeel de frietjes over een met bakpapier bekleed bakblik en bak volgens de bereidingswijze op de verpakking.
2. Snijd de kipdijfilets doormidden zodat je acht plattere filets krijgt. Meng de marmelade met de ketjap, sriracha, het limoensap, een snuf zout en zwarte peper. Meng de kipdijfilets met de marinade.
3. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan met een scheut zonnebloemolie op middelhoog vuur. Bak hierin de kipfilets aan alle kanten goudbruin en draai eventueel het vuur lager als de marmelade dreigt te verbranden. Houd de kip goed in de gaten.
4. Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes en de ijsbergsla in flinterdunne reepjes. Halveer de voetbalbroodjes.
5. Verdeel de bosui en het sesamzaad over de kip. Besmeer de onderkant van de broodjes met de yoghurtmayonaise. Beleg met een klein beetje ijsbergsla, de kip en nog meer ijsbergsla. Sluit af met de bovenkantjes. Serveer de Oranje burgers met de frietjes.
Meer recepten in de categorie