
Oranje meloen hapje met rauwe ham
Voorgerecht
8 pers.
ca. 10 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 Cantaloupe meloen
8 plakjes rauwe ham
4 eetlepels crema di balsamico
1 snufje versgemalen peper
Bereidingswijze
1. Snijd de meloen doormidden en lepel er de zaadlijsten uit.
2. Steek met behulp van een parisienne boortje mooie bolletjes uit het vruchtvlees. Schep in een kom en voeg er ⅔ van de crema di balsamico aan toe. Kruid met versgemalen peper en laat even marineren.
3. Leg 4 plakjes rauwe ham tussen 2 vellen bakpapier en laat 1 minuut in de magnetron op vol vermogen “bakken”. Op deze manier ontstaat er krokante 'chips' van de ham.
4. Doe de gemarineerde bolletjes meloen in glaasjes.
5. Scheur de rauwe ham in stukjes en verdeel tussen de bolletjes meloen.
6. Druppel er nog wat crema di balsamico overheen en steek tenslotte stukjes 'chips' in de meloen.
Meer recepten in de categorie