Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oranjerode kabeljauwcurry

Oranjerode kabeljauwcurry

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappelen
  • 250 g rode biet
  • 4 el roomboter
  • 150 g prei
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 volle tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el korianderpoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 volle tl grove mosterd
  • 1 el verse gember
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 350 g kabeljauw
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 g doperwten
  • 2 el citroensap
  • zwarte peper
  • 4 el korianderblaadjes
Oranjerode kabeljauwcurry product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de abrikozen en gember fijn.
  2. Schil de zoete aardappel en biet en snijd ze in stukjes van 2-3 cm.
  3. Verwarm in een ruime pan 2 eetlepels roomboter en bak de zoete aardappel en biet 5 minuten.
  4. Snijd de prei in plakjes van 1-2 cm en voeg die erbij.
  5. Los het bouillonblokje op in 200 ml heet water en voeg toe.
  6. Voeg nu de specerijen, mosterd, abrikozen en gember erbij.
  7. Verwarm in de tussentijd in een andere bakpan de rest van de roomboter.
  8. Snijd de kabeljauw in blokjes van 3-4 cm en bak ze op middelhoog vuur rondom goudbruin.
  9. Voeg de kokosmelk en doperwtjes toe aan de eerste pan met o.a. de aardappelen en verwarm nog 5 minuten.
  10. Voeg de kabeljauw toe, het citroensap, 2 eetlepels van de verse koriander, (versgemalen) zwarte peper en eventueel wat himalayazout.
  11. Verwarm alles kort door en serveer met de overige korianderblaadjes als garnering.