Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Orecchiette met rode pesto, geroosterde bloemkool en kaas croutons

Orecchiette met rode pesto, geroosterde bloemkool en kaas croutons

Ingrediënten

  • 400 gram orecchiette (pasta)
  • 1 stuk bloemkool
  • 250 gram tomaten
  • 4 sneetjes bruin brood
  • 4 plakken kaas
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 handjes rucola
  • 3 eetlepels rode pesto
  • 40 gram pijnboompitten
Orecchiette met rode pesto, geroosterde bloemkool en kaas croutons product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en halveer de tomaten. Leg de tomaten met de gesneden kant naar boven op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en de Italiaanse kruiden. Bak ongeveer 20 minuten in de oven.
  3. Leg de sneetjes brood op een andere bakplaat. Besprenkel met olie en rooster 5 minuten in de oven. Leg de kaas op de half geroosterde plakken brood en rooster nogmaals 5 minuten. Laat afkoelen en breek de kaas croutons in stukken.
  4. Kook de orecchiette volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verhit ondertussen een koekenpan en rooster de pijnboompitten. Doe de pijnboompitten in een bakje, verhit een scheutje olie in dezelfde pan en rooster de bloemkoolroosjes in ongeveer 15 minuten gaar.
  6. Giet de pasta af en meng met rode pesto, de geroosterde bloemkoolroosjes en de kaas croutons. Verdeel over de borden, garneer met de rucola en de pijnboompitten en serveer met de tomaten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 643
  • Eiwit 29 g
  • Koolhydraten 95 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 10