
Orecchiette met rode pesto, geroosterde bloemkool en kaas croutons
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram orecchiette (pasta)
1 stuk bloemkool
250 gram tomaten
4 sneetjes bruin brood
4 plakken kaas
1 eetlepel Italiaanse kruiden
2 handjes rucola
3 eetlepels rode pesto
40 gram pijnboompitten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220°C.
2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en halveer de tomaten. Leg de tomaten met de gesneden kant naar boven op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en de Italiaanse kruiden. Bak ongeveer 20 minuten in de oven.
3. Leg de sneetjes brood op een andere bakplaat. Besprenkel met olie en rooster 5 minuten in de oven. Leg de kaas op de half geroosterde plakken brood en rooster nogmaals 5 minuten. Laat afkoelen en breek de kaas croutons in stukken.
4. Kook de orecchiette volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Verhit ondertussen een koekenpan en rooster de pijnboompitten. Doe de pijnboompitten in een bakje, verhit een scheutje olie in dezelfde pan en rooster de bloemkoolroosjes in ongeveer 15 minuten gaar.
6. Giet de pasta af en meng met rode pesto, de geroosterde bloemkoolroosjes en de kaas croutons. Verdeel over de borden, garneer met de rucola en de pijnboompitten en serveer met de tomaten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2694 Kj
Calorieën
643 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
95 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
29 gram
Meer recepten in de categorie