

Orzo met garnalen in feta in een tomatensaus
4 pers.
ca. 30 min
10.83 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Uien
2 tenen Knoflook
200 gram Garnalen
1 eetlepel Olijfolie
1 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel Oregano
1 Mespunt Chilipeper
275 gram Orzo
1 Blik Tomaat in blik
2 stuks Bouillon
600 gram Spinazie
100 gram Feta
10 gram Peterselie
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
2. Maak de garnalen schoon en dep goed droog. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen samen met de ui, knoflook, paprikapoeder, oregano en chili vlokken. Voeg peper en zout naar smaak toe en bak het tot ze roze en gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet opzij.
3. Voeg de orzo toe aan de pan en bak een minuut mee tot ze glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en roer door.
4. Voeg de bouillonblokjes en 400 ml heet water toe en roer door. Laat pruttelen tot het vocht is opgenomen en voeg dan nogmaals 400 ml heet water toe. Roer af en toe door. Orzo heeft ongeveer 10 minuten nodig voordat het gaar is.
5. Voeg na 9 minuten de garnalen en spinazie toe en roer door, de garnalen kunnen nu nog even mee opwarmen. Verkruimel 2/3 van de feta en roer door de orzo. Proef of je het nog verder op smaak moet brengen met peper en/of zout.
6. Dien de orzo op met de overgebleven verkruimelde feta, garneer met fijngehakte peterselie.
Meer recepten in de categorie