
Ossenhaas met aardappelpuree en haricots verts met spek
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
Frans
Ingrediënten
600 gram Pom' Duchesse
300 gram haricots verts
100 gram katenspek
4 stukken ossenhazen
50 gram Bak- & braadboter
1 zakje Jus poeder
1 theelepel gedroogde rozemarijn
Bereidingswijze
1. Bereid de Pom’ Duchesse volgens de aanwijzingen op de verpakking. Eventueel kun je de Pom’ Duchesse zelf maken door een gladde puree te maken van 500 gram aardappelen, en dit te mengen met 1 eidooier en een klontje boter. Vervolgens spuit je met een spuitzak met spuitmondje kleine toefjes op een bakplaat en bak je de Pom’ Duchesse in 30 minuten af in een oven van 180 graden Celsius.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de uiteinden van de haricots verts. Kook ze in gezouten water in ongeveer 8 minuten beetgaar. Spoel daarna direct af onder de koude kraan om het garen te stoppen. Leg op elk plakje katenspek ongeveer 6 haricots verts en rol strak op. Leg de rolletjes in een ovenschaal en bak ongeveer 8 minuten in de oven, keer de rolletjes halverwege even om zodat het spek gelijkmatig bruin bakt. Houd warm tot serveren.
3. Rits de blaadjes van de rozemarijn van de takjes en hak fijn. Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de gehakte rozemarijn toe.
4. Haal de ossenhaas 30 minuten van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit 50 gram bak- & braadboter in een grote koekenpan of braadpan en bak de ossenhaas op hoog vuur aan beide zijden goudbruin. Verlaag de temperatuur en bak tot de gewenste gaarheid: voor medium is dat nog 2-3 minuten per kant. Keer het vlees regelmatig. Haal het vlees uit de pan, kruid eventueel extra met peper en laat een paar minuten rusten onder aluminiumfolie.
5. Serveer de ossenhaas met de Pom’ Duchesse, haricots verts-spekrolletjes en de rozemarijn jus.
Meer recepten in de categorie