Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ovenfriet van zoete aardappel met paprika en kipschnitzel

Ovenfriet van zoete aardappel met paprika en kipschnitzel

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • 1 kilogram zoete aardappels, geschild
  • 100 milliliter olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 vleestomaten, ingekruist
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 2 bollen (200 gram) mozzarella, in plakken
  • 4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • 4 kipschnitzels
  • partjes citroen ter garnering
  • bakplaat met bakpapier
Ovenfriet van zoete aardappel met paprika en kipschnitzel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en laat het steeltje eraan zitten. Verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s met de snijkant naar boven op de bakplaat en rooster circa 10 minuten in de oven. Snijd de zoete aardappels in de lengte in 1-1,5 cm dikke frieten. Meng 4 eetlepels olie met het paprikapoeder en een mespuntje zout en schep door de aardappels. Neem de paprika’s uit de oven en giet het vocht eruit. Verlaag de oventemperatuur naar 190ºC. Verdeel de aardappels over de bakplaat en zet ze in de oven. Dompel de tomaten in kokend water. Spoel er koud water over, ontvel ze en snijd in blokjes. Meng met de bosui en bestrooi met zout en peper. Snijd de helft van de mozzarella in blokjes en snijd de rest in plakjes. Vul de paprika’s met het tomatenmengsel en mozzarellablokjes. Zet ze in een ovenschaal, leg de plakken mozzarella erop en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Schep de aardappels om en zet de paprika’s erbij in de oven. Bak de aardappels en paprika’s nog circa 15 minuten. Prik met een mesje in de friet en controleer of deze gaar is. Verhit intussen 2-3 eetlepels olie en bak hierin de kipschnitzels 3-4 minuten per kant. Garneer met partjes citroen.

Variatie

Schil de aardappels niet, maar boen ze schoon en snijd met schil tot friet.

    Voedingswaarde

  • Kcal 925
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 71 g
  • Vet 42 g