
Ovengebakken aardappelschijfjes
Bijgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Mediterraans
Ingrediënten
300 gram zoete aardappels (schoongeboend)
300 gram vastkokende aardappels (schoongeboend)
1 takje rozemarijn
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels boter (gesmolten)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de aardappels in de lengte door en snijd of schaaf ze in zeer dunne plakjes (doe dit eventueel in een keukenmachine).
2. Schep de aardappelschijfjes in een grote kom door elkaar met de rozemarijn, olijfolie, de helft van de boter, zout en peper. Neem steeds een stapeltje schijfjes en leg deze in de ovenschaal. Vul op deze manier de schaal en giet de rest van de boter over de aardappelschijfjes. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak circa 15 minuten in het midden van de oven. Neem het folie van de schaal en bak in nog circa 20 minuten goudbruin en gaar.
3. Neem steeds een stapeltje schijfjes en leg deze in de ovenschaal. Vul op deze manier de schaal en giet de rest van de boter over de aardappelschijfjes.
4. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak circa 15 minuten in het midden van de oven. Neem het folie van de schaal en bak in nog circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
240 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
2 gram
Meer recepten in de categorie