Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ovenkip met mandarijn en knolselderij

Ovenkip met mandarijn en knolselderij

Ovenkip met mandarijn en knolselderij product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
15

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 hele kip (1.450 g, Beter Leven)
  • 1 el ras el hanout
  • 6 mandarijnen, schoongeboend en in plakjes gesneden
  • 2½ el olijfolie
  • 1 knolselderij (ca. 850 g), in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 250 ml kippenbouillon (van een tablet)
  • 1/2 bakje takjes tijm
  • 2 el biologische munt, fijngesneden
  • EXTRA braadslede, aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 220°C. Spoel de kip van binnen en van buiten met koud water en droog hem voorzichtig met keukenpapier. Wrijf de kip in met de ras el hanout en zout en peper naar smaak en doe een paar plakjes mandarijn in de buikholte.
Verhit de olie in de braadslede en braad de kip rondom bruin aan. Voeg de knolselderij, de knoflook en de mandarijn toe en bak kort mee. Schenk de kippenbouillon erbij en voeg de takjes tijm toe. Zet de braadslede 50-60 minuten in de oven.
Controleer na 40 minuten of de kip niet te donker wordt. Dek hem eventueel af met een stuk aluminiumfolie. Controleer de kip op gaarheid door in het dikke gedeelte van een poot een prikker of vork te steken. Er moet helder vocht uitkomen.
Serveer de kip met de knolselderij en de mandarijn op een mooie schaal en bestrooi met de munt. Snijd de kip aan tafel in stukken.
Variatie
Geef de schotel nog meer kleur door er granaatappelpitten over te strooien.

Voedingswaarde

eiwit
42 g
koolhydraten
18 g
vet
41 g
Kcal
625