1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ovenmacaroni met ham en kaas

Ovenmacaroni met ham en kaas

Ovenmacaroni met ham en kaas product foto
  • Ingredienten:

  • 50 gram boter
  • 4 eetlepel bloem
  • 500 milliliter melk
  • 250 gram geraspte oude kaas
  • 300 gram grote macaroni
  • 250 gram gerookte ham in blokjes
  • 2 witte boterhammen zonder korstjes, geroosterd
  • 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes
  • 1 eetlepel olijfolie
Voorbereiden
Laat de boter smelten op een lage stand en roer de bloem erdoor tot deze van de bodem loskomt. Laat niet verkleuren. Klop de warme melk beetje bij beetje door de roux tot een gladde saus. Breng aan de kook en laat een paar minuten pruttelen op een lage stand. Roer de kaas door de saus en breng op smaak met zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Neem de saus van de warmtebron. Breng in een andere pan ruim water met zout aan de kook en kook de macaroni beetgaar.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de macaroni en hamblokjes door de saus en schep alles over in de ovenschaal. Verkruimel het brood en meng met de rozemarijn, olie en wat peper en zout. Verdeel het broodkruim over de macaroni en bak de schotel in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 46 g
  • koolhydraten
  • 74 g
  • vet
  • 49 g
  • Kcal
  • 930
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie