Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ovenmacaroni met ham en kaas

Ovenmacaroni met ham en kaas

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 4 eetlepel bloem
  • 500 milliliter melk
  • 250 gram geraspte oude kaas
  • 300 gram grote macaroni
  • 250 gram gerookte ham in blokjes
  • 2 witte boterhammen zonder korstjes, geroosterd
  • 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes
  • 1 eetlepel olijfolie
Ovenmacaroni met ham en kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Voorbereiden

  1. Laat de boter smelten op een lage stand en roer de bloem erdoor tot deze van de bodem loskomt. Laat niet verkleuren. Klop de warme melk beetje bij beetje door de roux tot een gladde saus. Breng aan de kook en laat een paar minuten pruttelen op een lage stand. Roer de kaas door de saus en breng op smaak met zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Neem de saus van de warmtebron. Breng in een andere pan ruim water met zout aan de kook en kook de macaroni beetgaar.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de macaroni en hamblokjes door de saus en schep alles over in de ovenschaal. Verkruimel het brood en meng met de rozemarijn, olie en wat peper en zout. Verdeel het broodkruim over de macaroni en bak de schotel in de oven in circa 20 minuten goudbruin.

    Voedingswaarde

  • Kcal 930
  • Eiwit 46 g
  • Koolhydraten 74 g
  • Vet 49 g