
Ovenpasta met romige kaassaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
400 gram penne
100 milliliter droge witte wijn
75 milliliter kookroom
1 teentje knoflook (geplet)
1 laurierblaadje
1 takje tijm
100 gram gorgonzola (in kleine stukjes)
100 gram oude kaas (geraspt)
100 gram mascarpone
0 nootmuskaat
2 eetlepels paneermeel
Bereidingswijze
1. Kook de pasta in ruim water met zout iets harder dan beetgaar. Giet af, spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
2. Verwarm de wijn met de kookroom, knoflook, laurier en tijm tot de wijn kookt. Zet de warmtebron laag en laat circa 10 minuten trekken. Verwarm intussen de oven voor op 200ºC.
3. Neem de knoflook en kruiden uit de room en voeg alle kazen al roerend toe. Laat de kaas smelten, maar niet koken. Breng de saus op smaak met peper en nootmuskaat.
4. Bestrooi de ovenschaal met paneermeel. Meng de kaassaus door de pasta en schep de pasta in de ovenschaal. Bak de pasta hoog in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
690 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
20 gram
Koolhydraten
68 gram
Eiwitten
24 gram
Meer recepten in de categorie