
Ovenpasta met tonijn
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 50 Min
Italiaans
Ingrediënten
2 uien
1 teen knoflook
2 el olijfolie
2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
1 el gedroogde oregano
1 el gerijpte balsamicoazijn
300 g Grand'Italia Mini conchiglie tradizionali
250 g ricotta
2 blikjes Princes tonijnstukken in olijfolie (à 145 g)
1 potje kappertjes (100 g)
7 g basilicum + extra om te garneren
1 (biologische) citroen
peper
zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een ruime steelpan en roerbak de ui en knoflook 4 minuten op middelhoog vuur. Doe de tomaten erbij en maak ze fijn met een lepel. Voeg de oregano toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten koken. Breng op smaak met peper, zout en de balsamicoazijn.
2. Kook ondertussen de conchiglioni 4 minuten in gezouten water. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water af. Roer de ricotta los en voeg de uitgelekte tonijn en kappertjes toe. Snijd de basilicum fijn en voeg toe. Rasp de gele schil van de citroen en roer erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
3. Verdeel de tomatensaus over de ovenschaal. Vul de conchiglioni met het tonijnmengsel en leg ze in de tomatensaus. Bak de ovenpasta in ca. 20 minuten gaar. Bestrooi met extra basilicumblaadjes.
Tip!
Je kunt ook cannelloni gebruiken in plaats van conchiglioni voor dit recept!