
Ovenpasta met witlof, spekjes en mozzarella
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
16.03 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Farfalle pasta
150 gram Gerookte spekreepjes
5 takjes Tijm
500 gram Witlof
320 gram Doperwten in blik
150 ml Kookroom
250 gram Mozzarella
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een ruime pan met water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Verwarm ondertussen een ruime koekenpan of hapjespan en bak hierin de spekreepjes met de tijm in hun eigen vet gedurende 10 minuten.
2. Halveer de witlofstronken en verwijder de harde kernen. Snijd de witlof in reepjes van ongeveer 1 centimeter breed en voeg toe aan de spekjes. Bak nog 5 minuten, tot de witlof geslonken is. Breng op smaak met zwarte peper.
3. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Haal de takjes tijm uit de witlof. Voeg de witlof en spekjes, de tuinerwtjes en kookroom toe aan de pasta en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
4. Doe de pasta in een ingevette ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pasta. Rooster nog 10 minuten in de oven of totdat de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt. Zet eventueel de laatste 2 minuten de grill nog aan. Serveer de pasta in diepe borden.
Meer recepten in de categorie