
Ovenschotel met Chinese kool en gehakt
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk Chinese kool
3 stuks appels
425 gram rundergehakt
100 gram geraspte kaas
1 stuk ui
1 eetlepels kerriepoeder
1 kg aardappelen kruimig
150 ml volle melk
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of op 180 graden (hetelucht) en breng een ruime pan met water aan de kook.
2. Snijd de Chinese kool in dunne reepjes en schil en snijd de appels in gelijke, kleine blokjes. Pel en snipper de ui en schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken.
3. Kook de aardappelen in 18 minuten gaar. Stamp de aardappelen fijn en voeg de melk toe. Roer tot een romige puree.
4. Verhit, terwijl de aardappelen koken, een scheutje olie in een grote koekenpan. Bak het rundergehakt in 5 minuten rul en bewaar in een kom. Fruit in dezelfde pan de uitjes samen met de kerrie glazig. Voeg de Chinese kool en de appels toe en roerbak 5 minuten mee. Voeg tot slot het gehakt toe en meng goed.
5. Verdeel een laag van het Chinese koolmengsel in een ovenschaal en volg met de aardappelpuree. Wissel de laagjes af tot de ovenschaal gevuld is en eindig met de geraspte kaas.
6. Plaats de ovenschaal 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
7. Verdeel de ovenschotel met Chinese kool over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2660 Kj
Calorieën
632 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
64 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
15 gram
Eiwitten
37 gram
Meer recepten in de categorie