Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ovenschotel met gehakt, aubergine en kaas

Ovenschotel met gehakt, aubergine en kaas

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen
  • 3 stuks aubergines
  • 2 stuks uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram rundergehakt
  • 4 blaadjes laurierbladeren
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 200 gram trostomaten
  • 300 gram tomaten
  • 150 gram geraspte jonge kaas
Ovenschotel met gehakt, aubergine en kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de aardappels, snijd in plakjes en kook 10 minuten.
  3. Snijd de aubergines in dunne plakjes en bak ze enkele minuten in een koekenpan.
  4. Pel en snijd de uien en knoflook fijn. Fruit op laag vuur in een koekenpan. Voeg het gehakt, de laurier, de kaneel en de nootmuskaat toe.
  5. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan het gehaktmengsel. Bak een paar minuten mee en voeg ook de tomaten passata toe. Laat 10 minuten sudderen.
  6. Beleg de bodem van een ovenschaal met schijfjes aardappel. Leg daarop een laag aubergine plakken en vervolgens een laag saus. Herhaal nog eens.
  7. Rasp 150 gram jong belegen kaas en strooi over de saus.
  8. Bak in de oven in ongeveer 40 minuten af.
  9. Tip: Serveer met een frisse salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 605
  • Eiwit 35 g
  • Koolhydraten 53 g
  • waarvan suikers 21
  • Vet 26 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 14
  • Vezels 10