
Ovenschotel met gehakt, aubergine en kaas
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram aardappelen
3 stuks aubergines
2 stuks uien
2 teentjes knoflook
400 gram rundergehakt
4 blaadjes laurierbladeren
2 theelepels kaneel
1 theelepel nootmuskaat
200 gram trostomaten
300 gram tomaten
150 gram geraspte jonge kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil de aardappels, snijd in plakjes en kook 10 minuten.
3. Snijd de aubergines in dunne plakjes en bak ze enkele minuten in een koekenpan.
4. Pel en snijd de uien en knoflook fijn. Fruit op laag vuur in een koekenpan. Voeg het gehakt, de laurier, de kaneel en de nootmuskaat toe.
5. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan het gehaktmengsel. Bak een paar minuten mee en voeg ook de tomaten passata toe. Laat 10 minuten sudderen.
6. Beleg de bodem van een ovenschaal met schijfjes aardappel. Leg daarop een laag aubergine plakken en vervolgens een laag saus. Herhaal nog eens.
7. Rasp 150 gram jong belegen kaas en strooi over de saus.
8. Bak in de oven in ongeveer 40 minuten af.
Tip: Serveer met een frisse salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2546 Kj
Calorieën
605 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
53 gram
Waarvan suikers
21 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
35 gram