
Ovenschotel met gehakt en prei
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Nederlands
Ingrediënten
10 gram boter
2 eetlepels zonnebloemolie
750 gram rundergehakt
250 gram champignons (in plakjes, schoongeveegd)
3 preien (in ringen, schoongemaakt)
0 nootmuskaat
2 eieren
4 eetlepels verse peterselie (fijngehakt)
6 grote vastkokende aardappels (geschild, in plakjes, gekookt)
75 gram belegen kaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak het gehakt snel korrelig en gaar. Schep als het gehakt bijna gaar is de plakjes champignon en prei erdoorheen en bak even mee.
2. Schep het gehaktmengsel met het braadvet in een kom en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat dit mengsel afkoelen.
3. Klop vervolgens de eieren en peterselie door het gehakt. Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappelplakjes. Schep het gehaktmengsel in de schaal. Leg de overgebleven plakken aardappel op het gehakt en bestrooi met geraspte kaas. Verwarm dit gerecht ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
825 kcal
Vetten
47 gram
Waarvan verzadigd vet
20 gram
Koolhydraten
44 gram
Eiwitten
51 gram
Meer recepten in de categorie