Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ovenschotel met kabeljauw

Ovenschotel met kabeljauw

Ingrediënten

  • 1 krop andijvie
  • 1 bloemkool
  • 6 el olijfolie
  • 1 tl nootmuskaat
  • 75 g belegen geitenkaas
  • 500 g kabeljauwfilet
  • zwarte peper
Ovenschotel met kabeljauw product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de andijvie en snijd de groente daarna fijn.
  3. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
  4. Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een wok en bak de bloemkool 5 minuten.
  5. Voeg de andijvie en nootmuskaat toe en laat de andijvie slinken.
  6. Schep de groenten in een vergiet en laat uitlekken.
  7. Doe dan de groenten in een grote ovenschotel.
  8. Rasp de kaas en strooi drie kwart van de kaas erover.
  9. Zet de schotel 15 minuten in de oven.
  10. Smeer ondertussen de kabeljauwfilet in met wat olijfolie en bestrooi hem royaal met (versgemalen) zwarte peper.
  11. Haal de groenten uit de oven en leg de kabeljauw erop.
  12. Strooi de rest van de kaas erover en zet de schotel weer terug in de oven.
  13. Laat de kabeljauw in ongeveer 15 minuten gaar worden.
  14. Tip: neem in plaats van kabeljauw ook eens een koolvis, schelvis of scholfilet.