1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ovenschotel met kabeljauw

Ovenschotel met kabeljauw

Ovenschotel met kabeljauw product foto
  • Ingredienten:

  • 1 krop andijvie
  • 1 bloemkool
  • 6 el olijfolie
  • 1 tl nootmuskaat
  • 75 g belegen geitenkaas
  • 500 g kabeljauwfilet
  • zwarte peper
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de andijvie en snijd de groente daarna fijn.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een wok en bak de bloemkool 5 minuten.
Voeg de andijvie en nootmuskaat toe en laat de andijvie slinken.
Schep de groenten in een vergiet en laat uitlekken.
Doe dan de groenten in een grote ovenschotel.
Rasp de kaas en strooi drie kwart van de kaas erover.
Zet de schotel 15 minuten in de oven.
Smeer ondertussen de kabeljauwfilet in met wat olijfolie en bestrooi hem royaal met (versgemalen) zwarte peper.
Haal de groenten uit de oven en leg de kabeljauw erop.
Strooi de rest van de kaas erover en zet de schotel weer terug in de oven.
Laat de kabeljauw in ongeveer 15 minuten gaar worden.
Tip: neem in plaats van kabeljauw ook eens een koolvis, schelvis of scholfilet.
*Dit is een recept van Vullen of Voeden.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie