
Ovenschotel met kabeljauw
4 pers.
ca. 50 min
Hollands
Ingrediënten
1 krop andijvie
1 bloemkool
6 el olijfolie
1 tl nootmuskaat
75 g belegen geitenkaas
500 g kabeljauwfilet
zwarte peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de andijvie en snijd de groente daarna fijn.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een wok en bak de bloemkool 5 minuten.
Voeg de andijvie en nootmuskaat toe en laat de andijvie slinken.
Schep de groenten in een vergiet en laat uitlekken.
Doe dan de groenten in een grote ovenschotel.
Rasp de kaas en strooi drie kwart van de kaas erover.
Zet de schotel 15 minuten in de oven.
Smeer ondertussen de kabeljauwfilet in met wat olijfolie en bestrooi hem royaal met (versgemalen) zwarte peper.
Haal de groenten uit de oven en leg de kabeljauw erop.
Strooi de rest van de kaas erover en zet de schotel weer terug in de oven.
Laat de kabeljauw in ongeveer 15 minuten gaar worden.
Tip: neem in plaats van kabeljauw ook eens een koolvis, schelvis of scholfilet.