
Ovenschotel met kerrie en krieltjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram spitskool
500 gram krieltjes
0,5 stuk Chinese kool
1 eetlepel kerriepoeder
10 gram koriander
2 stuks uien
2 handjes pecannoten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de koriander. Halveer de krieltjes en snijd de spitskool en de Chinese kool fijn. Pel en snijd de ui in partjes en hak de pecannoten grof.
2. Meng 3 eetlepels olijfolie met de kerriepoeder. Verdeel de spitskool, de Chinese kool, de krieltjes en de ui over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie.
3. Rooster de groenten in de oven in 25 minuten gaar. Voeg na 20 minuten de pecannoten toe en rooster nog 5 minuten mee.
4. Serveer de ovenschotel met de verse koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1208 Kj
Calorieën
287 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
33 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
9 gram