Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ovenschotel met kerrie en krieltjes

Ovenschotel met kerrie en krieltjes

Ingrediënten

  • 500 gram spitskool
  • 500 gram krieltjes
  • 0,5 stuk Chinese kool
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 10 gram koriander
  • 2 stuks uien
  • 2 handjes pecannoten
Ovenschotel met kerrie en krieltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de koriander. Halveer de krieltjes en snijd de spitskool en de Chinese kool fijn. Pel en snijd de ui in partjes en hak de pecannoten grof.
  2. 2. Meng 3 eetlepels olijfolie met de kerriepoeder. Verdeel de spitskool, de Chinese kool, de krieltjes en de ui over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie.
  3. 3. Rooster de groenten in de oven in 25 minuten gaar. Voeg na 20 minuten de pecannoten toe en rooster nog 5 minuten mee.
  4. 4. Serveer de ovenschotel met de verse koriander.

    Voedingswaarde

  • Kcal 287
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 33 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 12 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 9