
Ovenschotel met pasta en groene pesto
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Mediterraans
Ingrediënten
500 Macaroni / spaghetti groenten
400 fusilli
50 gram
2 bollen PLUS buffelmozzarella
50 verse groene pesto
80 Parmezaanse kaas
250 gerookte spekblokjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Verhit een koekenpan en roerbak de spekblokjes rondom bruin en krokant. Voeg de macaroni/spaghetti groenten erbij en roerbak tot het iets geslonken is.
3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de pasta samen met de groene pesto en de groenten door elkaar.
4. Verdeel het pastamengsel over een ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukken en rasp de Parmezaanse kaas. Verdeel de mozzarella over de pasta en eindig met de Parmezaanse kaas.
5. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven.
6. Verdeel de rucola over de ovenschotel en serveer.
Meer recepten in de categorie