

Ovenschotel met rode kool
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
5.07 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Uien
1 eetlepel Olijfolie
800 gram Aardappels
130 ml Melk
2 eetlepel Roomboter
150 gram Spekreepjes
500 gram Rode kool
Bereidingswijze
1. Snij de ui in halve ringen, verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui aan tot dit zacht is. Schil intussen de aardappels en kook in gezouten water tot deze gaar zijn. Stamp de aardappels met de melk en de boter tot een puree, breng op smaak met zout en meng met de uien.
2. Bak intussen de spekreepjes tot deze krokant zijn.
3. Verdeel de rode kool met appel in een ovenschaal en verdeel hier de spekjes overheen. Verdeel de aardappelpuree over de rode kool en bak 30 minuten af in de oven.
Meer recepten in de categorie