Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ovenschotel met shoarma, aubergine en tomaat

Ovenschotel met shoarma, aubergine en tomaat

Ingrediënten

  • 2 aubergines in plakken
  • 400 gram vastkokende aardappels in plakken
  • 400 gram shoarmavlees
  • 200 milliliter zonnebloem- of arachideolie
  • 2 vleestomaten in plakken
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 100 gram feta grof verbrokkeld
Ovenschotel met shoarma, aubergine en tomaat product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Voorbereiden

  1. Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat even staan. Kook de aardappelplakken 5 minuten en giet ze af. Bak het shoarmavlees kort op hoge stand bruin in 1 eetlepel olie. Laat uitlekken in een vergiet. Verwarm de rest van de olie in dezelfde pan. Dep de aubergine goed droog met keukenpapier en bak de plakken om en om bruin in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappel. Vervolg met de helft van het vlees en de helft van de aubergine. Maak nogmaals dezelfde lagen en eindig met de plakken tomaat. Bestrooi met de rozemarijn en feta en bak de schotel in circa 20 minuten gaar en bruin in de oven.ovenschaal, ingevet

    Voedingswaarde

  • Kcal 505
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 25 g
  • Vet 31 g