Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ovenschotel met shoarma, aubergine en tomaat

Ovenschotel met shoarma, aubergine en tomaat

Ovenschotel met shoarma, aubergine en tomaat product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 aubergines in plakken
  • 400 gram vastkokende aardappels in plakken
  • 400 gram shoarmavlees
  • 200 milliliter zonnebloem- of arachideolie
  • 2 vleestomaten in plakken
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 100 gram feta grof verbrokkeld
Voorbereiden
Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat even staan. Kook de aardappelplakken 5 minuten en giet ze af. Bak het shoarmavlees kort op hoge stand bruin in 1 eetlepel olie. Laat uitlekken in een vergiet. Verwarm de rest van de olie in dezelfde pan. Dep de aubergine goed droog met keukenpapier en bak de plakken om en om bruin in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappel. Vervolg met de helft van het vlees en de helft van de aubergine. Maak nogmaals dezelfde lagen en eindig met de plakken tomaat. Bestrooi met de rozemarijn en feta en bak de schotel in circa 20 minuten gaar en bruin in de oven.ovenschaal, ingevet

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
25 g
vet
31 g
Kcal
505