
Ovenschotel met shoarma en Turks brood
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
300 gram shoarmavlees
400 gram sperziebonen
175 gram geraspte jonge kaas
310 gram kidneybonen
350 gram witte bonen in tomatensaus
1 eetlepel paprikapoeder
1 teentje knoflook
1 blad bladpeterselie
300 gram Turkse yoghurt
1 stuk citroen
1 stuk Turks brood
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de sperziebonen 4 minuten. Voeg de shoarmareepjes en het paprikapoeder toe en bak nog 5 minuten mee.
3. Voeg de kidneybonen samen met de witte bonen en de geraspte kaas toe aan het vlees, breng op smaak met zout en peper en meng door elkaar.
4. Schep alles in een ovenschaal en bak circa 15 minuten in het midden van de oven.
5. Pers het sap van de citroen uit boven een kom met de yoghurt. Snijd de bladpeterselie fijn, voeg toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
6. Serveer de ovenschotel samen met het Turkse brood en de yoghurtdressing.
Meer recepten in de categorie