Ovenschotel met spruitjes, chorizo en champignons - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ovenschotel met spruitjes, chorizo en champignons

Ovenschotel met spruitjes, chorizo en champignons

Ovenschotel met spruitjes, chorizo en champignons product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 700 g spruitjes
  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 100 g kastanjechampignons
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g chorizo aan één stuk
  • 2 takjes tijm
  • 1 citroen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breng een pan met water aan de kook met een snufje zout.
Schil en snijd de aardappels in blokjes.
Maak de spruitjes schoon.
Kook de aardappelblokjes en spruitjes 5 minuten en giet af.
Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie.
Snijd de kastanjechampignons in kwarten en bak in de koekenpan bruin.
Pel en snijd de uien en knoflook fijn.
Snijd de chorizo in blokjes.
Meng in een grote ovenschaal de spruitjes en aardappelblokjes met de uien, knoflook, chorizo en kastanjechampignons.
Haal de blaadjes van de takjes tijm en hak fijn.
Rasp de citroen boven de ovenschotel en roer er de tijm door.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Bak de ovenschotel circa 25 minuten in de oven.