
Ovenschotel met spruitjes, chorizo en champignons
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
700 g spruitjes
1 kilo vastkokende aardappels
100 g kastanjechampignons
2 uien
2 teentjes knoflook
200 g chorizo aan één stuk
2 takjes tijm
1 citroen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breng een pan met water aan de kook met een snufje zout.
Schil en snijd de aardappels in blokjes.
Maak de spruitjes schoon.
Kook de aardappelblokjes en spruitjes 5 minuten en giet af.
Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie.
Snijd de kastanjechampignons in kwarten en bak in de koekenpan bruin.
Pel en snijd de uien en knoflook fijn.
Snijd de chorizo in blokjes.
Meng in een grote ovenschaal de spruitjes en aardappelblokjes met de uien, knoflook, chorizo en kastanjechampignons.
Haal de blaadjes van de takjes tijm en hak fijn.
Rasp de citroen boven de ovenschotel en roer er de tijm door.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Bak de ovenschotel circa 25 minuten in de oven.