
Ovenschotel met zoete aardappel, zuurkool en geroosterde appel
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
23.16 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Zoete aardappel
500 gram Wijnzuurkool
3 stuks Friszoete appels
50 gram Roomboter
50 ml Volle melk
1 Mespunt Nootmuskaat
2 stuks Vegetarische rookworst
Bereidingswijze
1. Schil de zoete aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met water en breng aan de kook. Kook de zoete aardappel in ongeveer 15 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de stukken. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
2. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet. Was de appels, snijd elk in 6 partjes en verwijder het klokhuis. Giet de zoete aardappel af en doe terug in de pan. Stamp samen met de roomboter, volle melk en nootmuskaat tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
3. Verdeel de zoete-aardappelpuree over een ovenschaal en top met de zuurkool. Verdeel hier de appelpartjes over en zet nog 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Schep de ovenschotel op vier borden en serveer met de rookworst.
Meer recepten in de categorie