Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ovenschotel met zuurkool en shoarma

Ovenschotel met zuurkool en shoarma

Ingrediënten

  • 500 gram shoarmavlees
  • 1 pakje zuurkool
  • 200 gram oude kaas
  • 4 stuks zoete aardappelen
  • 500 gram tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 stuks rode uien
Ovenschotel met zuurkool en shoarma product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen. Was en snijd de zoete aardappel in flinterdunne plakken. Snijd de tomaat in plakken. Laat de zuurkool goed uitlekken. Rasp de kaas.
  3. Verhit een koekenpan en bak hierin de shoarma goudbruin. Voeg de zuurkool en de tomatenpuree toe en bak nog eens 4 minuten.
  4. Schep de shoarma met zuurkool in een ingevette ovenschaal. Verdeel de helft van de kaas eroverheen. Verdeel vervolgens de zoete aardappel, de tomaat en de rode ui hier om en om in een cirkel bovenop. Bestrijk met olijfolie, verdeel de overige kaas eroverheen en bak in de oven in 30 minuten gaar en goudbruin.
  5. Serveer direct uit de oven.

    Voedingswaarde

  • Kcal 603
  • Eiwit 44 g
  • Koolhydraten 37 g
  • waarvan suikers 10
  • Vet 31 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 15
  • Vezels 6