
Ovenschotel met zuurkool en shoarma
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram shoarmavlees
1 pakje zuurkool
200 gram oude kaas
4 stuks zoete aardappelen
500 gram tomaten
1 blikje tomatenpuree
2 stuks rode uien
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen. Was en snijd de zoete aardappel in flinterdunne plakken. Snijd de tomaat in plakken. Laat de zuurkool goed uitlekken. Rasp de kaas.
3. Verhit een koekenpan en bak hierin de shoarma goudbruin. Voeg de zuurkool en de tomatenpuree toe en bak nog eens 4 minuten.
4. Schep de shoarma met zuurkool in een ingevette ovenschaal. Verdeel de helft van de kaas eroverheen. Verdeel vervolgens de zoete aardappel, de tomaat en de rode ui hier om en om in een cirkel bovenop. Bestrijk met olijfolie, verdeel de overige kaas eroverheen en bak in de oven in 30 minuten gaar en goudbruin.
5. Serveer direct uit de oven.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2527 Kj
Calorieën
603 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
37 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
44 gram