
Ovenschotel gehakt en sperziebonen
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
Ingrediënten
1 pakje Maggi aardappelpuree voor ovenschotel
1 zakje Maggi jus rundvlees
300 gram rundergehakt
500 gram sperziebonen
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel ketjap manis
1 theelepel sambal badjak
2 centimeter gember
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en snipper de rode ui, pel en pers de knoflook en rasp de gember. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd de bonen doormidden.
3. Breng een pan met water aan de kook. Kook de sperziebonen 4 minuten, giet af en zet opzij.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de rode ui samen met de knoflook en de gember. Voeg het rundergehakt toe en bak in 5 minuten rul. Voeg dan het zakje jus, een scheutje water, de ketjap manis en de sambal badjak toe, meng goed en laat op laag vuur zachtjes inkoken tot een dikke saus. Roer tot slot de boontjes erdoor.
5. Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Schep het kruidige bonen-gehaktmengsel in een ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree er gelijkmatig overheen. Bak vervolgens 10-15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Meer recepten in de categorie