
Ovenschotel van bloemkool, aardappel en zalm
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Engels
Ingrediënten
700 gram kruimige aardappels
150 milliliter karnemelk
1 klontje roomboter
4 takjes verse peterselie
1 kleine bloemkool
4 eieren
600 gram zalmfilet (zonder vel)
2 eetlepels grove mosterd
4 eetlepels paneermeel
0.13 gram peper
0.13 gram zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden met de grillstand aan.
2. 2Schil de kruimige aardappels, snijd grof, spoel ze af en zet op met gezouten water. Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat goed uitlekken.
3. Stamp de aardappels met de karnemelk en een klontje roomboter tot een mooie puree. Voeg de gesneden peterselie toe en kruid met zout en peper.
4. Kook de eieren in 8 minuten gaar. Giet de eieren af, laat schrikken en pel ze. Snijd ze in parten en houd apart.
5. Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes. Blancheer de bloemkoolroosjes enkele minuten in gezouten water. Giet deze af en laat goed uitlekken.
6. Smeer de bodem van een ovenschaal in met de aardappelpuree. Verdeel de uitgelekte bloemkoolroosjes over de aardappelpuree en plaats in de voorverwarmde oven. Laat 15 minuten roosteren.
7. Snijd ondertussen de zalm in grove blokjes. Smeer de stukjes zalm in met de grove mosterd.
8. Neem de ovenschotel uit de oven en verdeel er de blokjes zalm en partjes ei overheen. Bestrooi het geheel met het paneermeel.
9. Plaats de ovenschotel nog 10-15 minuten terug in de oven, zodat er een mooi krokant korstje kan ontstaan.
10. Neem de ovenschotel uit de oven en serveer op borden. Eet smakelijk!
Meer recepten in de categorie