

Ovenschotel van drumsticks met sinaasappel, aardappel en winterpeen
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 55 min
Hollands
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen
3 uien
3 teentjes knoflook
500g winterwortels
2 handsinaasappels 1 el (gerookt) paprikapoeder
4 el olijfolie traditioneel 6 drumsticks
3 laurierblaadjes
5 takjes tijm + extra om te garneren
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Pel de uien en snijd ze in vieren. Pel de knoflook en snijd ze in plakjes. Schil de wortels, snijd ze in stukken van ca. 4 cm. Snijd de dikke stukken in vieren en halveer de wat dunnere stukken. Boen de sinaasappels schoon onder stromend water en snijd ze in plakken van ca. 0,5 cm. Verwijder zo nodig de pitjes.
Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de aardappelen met de ui, wortel, sinaasappel, paprikapoeder, de olijfolie en versgemalen peper en zout naar smaak in een ruime kom en verdeel het over de bodem van de braadslede. Leg de drumsticks ertussen en draai ze, zodat ook de kip met olie bedekt is. Steek de laurier en de tijm ertussen.
Braad alles in de voorverwarmde oven in ca. 30 min. totdat de kip helemaal gaar is (zie tip). Neem de braadslede uit de oven en bestrooi eventueel met nog wat extra tijmblaadjes.
Variatietip
Steek een satéstokje of barbecuespiesje in het dikste gedeelte van de kip. Als je het stokje eruit haalt moet het vocht dat uit de kip loopt helder zijn. Dan is de kip goed gaar!