
Ovenschotel van knolselderij, hazelnoten en geitenkaas
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
500 gram knolselderij (geschild, in stukken)
2 grote rode appels (in parten)
0.5 citroenen (sap)
1 eetlepel boter
2 grote uien (in halve ringen)
1 theelepel kurkuma
150 gram geitenkaas
2 eieren
1 eetlepel honing
200 milliliter slagroom
40 gram hazelnoten (grof gehakt)
Bereidingswijze
1. Snijd de knolselderijstukken in dunne plakjes. Snijd de appelparten in plakken. Leg de selderij- en appelplakken in water met citroensap.
2. Verhit de boter en fruit hierin de uienringen met de kurkuma op middelhoge stand circa 5 minuten.
3. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de plakken knolselderij, appel en gebakken uien in laagjes over de ovenschaal. Bestrooi elk laagje met wat zout en versgemalen peper. Eindig met een laagje verkruimelde geitenkaas.
4. Klop de eieren los met zout, versgemalen peper, de honing en room. Verdeel dit over de selderijschotel. Bestrooi met de hazelnoten. Bak de schotel in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
505 kcal
Vetten
37 gram
Waarvan verzadigd vet
19 gram
Koolhydraten
25 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie