Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ovenschotel van sperziebonen met champignons en karbonade

Ovenschotel van sperziebonen met champignons en karbonade

Ingrediënten

  • 700 gram sperziebonen
  • 2 zakjes aardappelpuree
  • 4 stuks karbonades
  • 250 gram champignons
  • 200 gram doperwten
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 zakje jus
  • 75 gram geraspte kaas
  • 2 stuks uien
Ovenschotel van sperziebonen met champignons en karbonade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Spoel de sperziebonen schoon, verwijder de uiteinden en halveer de bonen. Borstel de zandrestjes van de champignons en snijd deze in gelijke plakjes. Pel en pers de teentjes knoflook en pel en snipper de uien.
  3. 3. Bereid de aardappelpuree met water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. 4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 3 minuten. Volg met de sperziebonen, de doperwten, de champignons, de knoflook en de balsamicoazijn en roerbak 2 minuten mee.
  5. 5. Verdeel het sperziebonenmengsel over een ovenschaal, volg met de aardappelpuree en de geraspte kaas. Plaats de ovenschaal 10-15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  6. 6. Verhit een klontje boter in een koekenpan of hapjespan en bak de karbonades in 3 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag, bak de karbonades in 10-15 minuten gaar en keer ze geregeld.
  7. 7. Haal het vlees uit de pan, voeg 250 ml water en het zakje jus toe en breng al roerende aan de kook.
  8. 8. Verdeel de ovenschotel over de borden en serveer met de karbonade en de jus.
  9. Tip: garneer de ovenschotel met tuinkers.

    Voedingswaarde

  • Kcal 569
  • Eiwit 58 g
  • Koolhydraten 24 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 26 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 12