
Ovenschotel van sperziebonen met champignons en karbonade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
700 gram sperziebonen
2 zakjes aardappelpuree
4 stuks karbonades
250 gram champignons
200 gram doperwten
1 eetlepel balsamicoazijn
3 teentjes knoflook
1 zakje jus
75 gram geraspte kaas
2 stuks uien
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Spoel de sperziebonen schoon, verwijder de uiteinden en halveer de bonen. Borstel de zandrestjes van de champignons en snijd deze in gelijke plakjes. Pel en pers de teentjes knoflook en pel en snipper de uien.
3. Bereid de aardappelpuree met water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 3 minuten. Volg met de sperziebonen, de doperwten, de champignons, de knoflook en de balsamicoazijn en roerbak 2 minuten mee.
5. Verdeel het sperziebonenmengsel over een ovenschaal, volg met de aardappelpuree en de geraspte kaas. Plaats de ovenschaal 10-15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
6. Verhit een klontje boter in een koekenpan of hapjespan en bak de karbonades in 3 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag, bak de karbonades in 10-15 minuten gaar en keer ze geregeld.
7. Haal het vlees uit de pan, voeg 250 ml water en het zakje jus toe en breng al roerende aan de kook.
8. Verdeel de ovenschotel over de borden en serveer met de karbonade en de jus.
Tip: garneer de ovenschotel met tuinkers.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2393 Kj
Calorieën
569 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
24 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
58 gram