
Oventortellini met spinazie en ricotta
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1 rode ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
800 milliliter gezeefde tomaten
500 gram (spinazie)tortellini (koelvers)
600 gram spinazie (panklaar)
250 gram ricotta
75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
0.5 bosjes basilicum (blaadjes gescheurd)
2 eetlepels balsamicoazijn
Bereidingswijze
1. Verwarm de ovengrill. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat 5 minuten pruttelen. Kook intussen de tortellini beetgaar.
2. Laat de helft van de spinazie handje voor handje slinken in de tomatensaus. Roer de pasta erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta in een ovenschaal, verdeel de ricotta erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Zet onder de grill tot de kaas een krokant laagje vormt.
3. Meng intussen de overige spinazie in een saladekom en besprenkel met de overige olijfolie en balsamico. Garneer de pasta met de basilicum en serveer met de spinaziesalade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
645 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
69 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
32 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie