

Paas-kidsburger
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 23 min
Ingrediënten
2 tomaten
8 plakjes komkommer
4 hamburgerbroodjes
2 sneden wit casinobrood
1 radijsje (zakje 300 g)
4 kipburgers
4 plakjes cheddarkaas
2 el tomatenketchup
4 blaadjes kropsla
8 blauwe bessen
Keukenmateriaal: gehalveerde cocktailprikkers.
Bereidingswijze
Snijd de tomaten en komkommer in plakjes en halveer de hamburgerbroodjes. Snijd uit de sneden casinobrood 8 oortjes en snijd het radijsje in 4 kleine stukjes voor de neuzen.
Gril de kipburgers op de barbecue in 5 minuten goudbruin en gaar. Leg tijdens de laatste paar minuten een plakje cheddarkaas op elke burger, zodat het licht smelt. Beleg intussen de onderste helften van de broodjes met ketchup, sla en komkommer.
Leg de burgers op de broodjes en dek af met de bovenste helften.
Steek met gehalveerde cocktailprikkers de oortjes, bessen als oogjes en radijs als neus in de burger om er een schattig gezichtje van te maken.
Tip
Verwijder de cocktailprikkers uit de burger voordat de kinderen gaan eten!
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
394 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
34 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
24 gram
Zout
2.10 gram