
Paas muffins met spinazie en gerookte zalm
Ontbijt
4 pers.
ca. 30 min
Engels
Ingrediënten
8 sneetjes Molenbrood vloerbrood
6 stuks eieren
1 bosje bieslook
200 gram crème fraîche
300 gram gerookte zalmsnippers
1 stuk rode ui
400 gram bladspinazie
100 gram feta
75 gram veldsla
1 eetlepel balsamicoazijn
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de bieslook fijn en de rode ui in dunne ringen. Kluts in een kom de eieren en voeg de crème fraîche, de spinazie, de zalmsnippers, de rode ui en de bieslook toe. Meng dit allemaal tot een geheel.
3. Vet een muffinvorm in met een beetje olie of boter. Snijd de korst van de sneetjes brood en vul iedere vorm met een sneetje. Druk goed aan.
4. Schenk wat van het eimengsel in iedere vorm en verkruimel de feta hierboven.
5. Bak de paas muffins in de oven in 15 minuten gaar, totdat de feta goudbruin is.
6. Breng de veldsla op smaak met een scheutje olijfolie, de balsamico en wat zout en peper en serveer samen met de paas muffins.
Meer recepten in de categorie