
Paasbroodjes met frisse eiersalade en krokante ham
Brunch
4 pers.
ca. 20 min
57.46 voor 4 pers.
Ingrediënten
110 gram Italiaanse ham
8 stuks Eieren
4 stuks Kampioentjes
1 stuk Rode ui
2 eetlepel Bieslook
400 gram Hüttenkäse
4 eetlepel Mayonaise
1 Mespunt Gerookt paprikapoeder
35 gram Rucola
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan met water aan de kook. Verdeel de Italiaanse ham over een met bakpapier beklede bakplaat. Kook hierin de eieren gedurende 8 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze.
2. Bak de broodjes af volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bak de ham onderin de oven krokant, in ongeveer 10 minuten.
3. Hak de eieren fijn met een mes of een eiersnijder. Snipper de ui en hak de bieslook fijn. Meng de Hüttenkäse met de eieren, ui, bieslook, mayonaise en het gerookte paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.
4. Halveer de broodjes en beleg de onderkantjes met de rucola. Besprenkel met een beetje olijfolie. Top met de eiersalade en gedroogde ham.
Meer recepten in de categorie