Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Paasbrunch preiquiches

Paasbrunch preiquiches

Paasbrunch preiquiches product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Brunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
12

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • Piedeeg: 250 g bloem
  • 100 g roomboter
  • 80 ml water
  • 0.5 ei
  • 1 mespuntje zout
  • Vulling: 1 bos bieslook
  • 1 kleine prei
  • 1 klontje boter
  • 50 g gorgonzola
  • 50 g geitenkaas
  • 1 eidooier
  • 2 el slagroom
  • Extra nodig: kleine cupcaketray, boter om in te vetten, steker van 6 cm
Bereiden
Piedeeg: maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, het water, ei en een snufje zout met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg dun uit. Steek met de steker cirkels uit het deeg en verdeel over de cupcaketray. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Vulling: verwarm de oven voor 180 ºC. Snijd de bieslook fijn. Halveer en was de prei en snijd fijn. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de prei circa 3 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en laat de prei even afkoelen. Verbrokkel de gorgonzola en de geitenkaas. Meng de eidooier met de prei, slagroom, bieslook, gorgonzola en de geitenkaas. Verdeel de vulling over de cupcaketray. Bak de quiches in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Tip: het overgebleven piedeeg kun je gemakkelijk invriezen of maak er nog meer quiches van.

Voedingswaarde

Kcal
180