
Paasburgertjes
8 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
8 paashaasbroodjes (PLUS FeestMoment)
1 ui
1 el boter
8 gourmet mini Angus hamburgers, op kamertemperatuur
3 tomaten
4 zoetzure augurken (pot 720 ml)
¼ kropsla
3 el ketchup
3 el mayonaise
9 tapasprikkers
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking af.
Snijd de ui in ringen. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgertjes in ca. 8 min. gaar. Voeg de laatste 3 min. de uienringen toe en bak mee.
Snijd de tomaten in plakjes, trek 6 of 8 mooie blaadjes van de sla. Halveer de broodjes en bestrijk de onderkant met mayonaise. Leg er wat sla en een paar plakjes tomaat op, dan de burger met wat ui en een paar plakjes augurk en een theelepel ketchup. Dek af met de bovenkant en steek er een prikker in om het bij elkaar te houden.
Variatietip!
Pimp de prikkers door er feestelijke vlaggetjes van te maken met gekleurd papier
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
220 kcal
Vetten
10 gram
Koolhydraten
23 gram
Eiwitten
9 gram
Meer recepten in de categorie