
Paascake met vanillebotercrème
Bakken
12 pers.
ca. 100 min
Nederlands
Ingrediënten
1 pak mix voor cake (à 400 g)
150 g roomboter, op kamertemperatuur
4 eieren
50 ml melk
6 el aardbeienjam
1 zakje mix voor botercrème (105 g)
100 g roomboter, op kamertemperatuur
100 ml koude melk
2 zakjes vanillesuiker
Paaseitjes
25 g witte chocolade
Extra nodig: 2 ingevette springvormen van Ø 18 cm, taartrooster.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bereid het cakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking met de boter, eieren en melk.
Verdeel het beslag over de springvormen en strijk het glad. Bak de cakes in de oven in 40-45 minuten lichtbruin en gaar.
Laat de cakes 10 minuten in de vormen afkoelen. Verwijder de vormen en laat de cakes op een rooster verder afkoelen. Bereid intussen de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking met de boter, melk en vanillesuiker.
Halveer de cakes horizontaal; snijd eventueel de bovenkant bij als de cake flink is gerezen. Leg een cakelaag op een mooie schaal of bord en bestrijk deze met 2 el aardbeienjam. Leg de andere cakelaag erop en bestrijk die ook met 2 el aardbeienjam, herhaal dit nog een keer en eindig met de laatste onbesmeerde cakelaag.
Strijk de botercrème rondom de taart.
Decoreer de cake door (gehalveerde) eitjes rondom in de zijkant van de taart te drukken en plaats de meringue-eitjes bovenop de cake. Hak of rasp de chocolade en gebruik strooigoed om de cake verder te decoreren.
Tip
Voeg voor een extra frisse smaak de rasp van 2 citroenen en 1 el citroensap toe aan het beslag.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
497 kcal
Vetten
36 gram
Waarvan verzadigd vet
23 gram
Koolhydraten
37 gram
Waarvan suikers
30 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
6 gram
Zout
0.45 gram