
Paasgebraad met geroosterde groenten en yoghurt-dilledip
Diner
4 pers.
ca. 50 min
Hollands
Ingrediënten
2 zakken groentemix broccoli, worteltjes en bloemkool (à 400 g)
5 el olijfolie
1 Paasgebraad (510 g)
2 schalen pommes duchesse (à 180 g)
1 sjalot
2 takjes dille
150 g Griekse yoghurt 10%
1 el mayonaise
1 zakje rucola (zak 85 g)
Keukenmateriaal: Bakplaat met bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Meng de groentemix met 3 el olijfolie. Verdeel de groenten over de bakplaat. Bestrooi met zout naar smaak.
Rooster de groenten in de voorverwarmde oven in 20-25 min. beetgaar. Schuif na 10 min. de pommes duchesse erbij en bak ze in 12-15 min. goudbruin en gaar.
Verhit intussen in de koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak het paasgebraad op hoog vuur in 2 minuten per kant mooi bruin aan. Braad het vlees vervolgens op matig vuur in 15 minuten rosé of 30 minuten helemaal gaar. Keer het vlees regelmatig.
Snipper de sjalot. Hak 3 takjes dille fijn. Meng de yoghurt met de mayonaise, de sjalot en de dille. Breng de yoghurtdip op smaak met zout en peper.
Snijd het paasgebraad in plakjes. Hussel de rucola door de geroosterde groenten. Verdeel de groenten over 4 borden. Leg er het paasgebraad bij. Garneer met de laatste 2 takjes dille en serveer met de pommes duchesse en de kruiden-yoghurtdip.
Variatietip
Neem de helft van de groenten en voeg 350 g groene asperges in stukjes van 3 cm toe.