
Paashaasbroodjes
8 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
125 ml halfvolle melk
1 pak mix voor brood wit (PLUS, à 450 g)
50 g boter, op kamertemperatuur
2 eieren
2 el poedersuiker
1 tl kaneel
neutrale olie om in te vetten
8 krenten
weegschaal
bakpapier
vershoudfolie
Bereidingswijze
Verwarm de melk tot lauwwarm (niet warmer dan 37 °C). Doe de broodmix in een kom en voeg de melk, boter, 1 ei, poedersuiker en kaneel toe. Kneed 6 min. tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met een vochtige keukendoek op een tochtvrije plek 1 uur rijzen.
Kneed het deeg kort door en verdeel het in 8 gelijke stukken. Vorm van elk stuk deeg een rolletje en trek er een bolletje voor het staartje en een stukje voor het hoofdje af. Rol op tot een omgekeerde zes, plak het staartje en hoofdje eraan en knip met een schaar de oortjes. Maak oogjes met de krenten. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze afgedekt met een stuk dun met olie bestreken vershoudfolie nog 40 min. rijzen.
Verwarm de oven tijdig voor op 190 °C. Klop het laatste ei los en bestrijk de broodjes met losgeklopt ei. Bak ze in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Variatietip!
Steek er een satéprikker in en doe daar een gekleurd rietje om voor een paasstok!
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
295 kcal
Vetten
8 gram
Koolhydraten
44 gram
Eiwitten
11 gram
Meer recepten in de categorie