Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Paashaasbroodjes

Paashaasbroodjes

Ingrediënten

  • 125 ml halfvolle melk
  • 1 pak mix voor brood wit (PLUS, à 450 g)
  • 50 g boter, op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 2 el poedersuiker
  • 1 tl kaneel
  • neutrale olie om in te vetten
  • 8 krenten
  • weegschaal
  • bakpapier
  • vershoudfolie
Paashaasbroodjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de melk tot lauwwarm (niet warmer dan 37 °C). Doe de broodmix in een kom en voeg de melk, boter, 1 ei, poedersuiker en kaneel toe. Kneed 6 min. tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met een vochtige keukendoek op een tochtvrije plek 1 uur rijzen.
  2. Kneed het deeg kort door en verdeel het in 8 gelijke stukken. Vorm van elk stuk deeg een rolletje en trek er een bolletje voor het staartje en een stukje voor het hoofdje af. Rol op tot een omgekeerde zes, plak het staartje en hoofdje eraan en knip met een schaar de oortjes. Maak oogjes met de krenten. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze afgedekt met een stuk dun met olie bestreken vershoudfolie nog 40 min. rijzen.
  3. Verwarm de oven tijdig voor op 190 °C. Klop het laatste ei los en bestrijk de broodjes met losgeklopt ei. Bak ze in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

Variatie

Steek er een satéprikker in en doe daar een gekleurd rietje om voor een paasstok!

    Voedingswaarde

  • Kcal 295
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 44 g
  • Vet 8 g