
Paaskransbroodjes
Ontbijt
6 pers.
ca. 110 min
Duits
Ingrediënten
Keukenmachine of mixer met deeghaken
Bakplaat met bakpapier
1 pak broodmix wit (450 g)
20 g roomboter, op kamertemperatuur
1 ei
2 el amandelschaafsel
Paaseitjes naar keuze
Bereidingswijze
Kneed in de keukenmachine of met de mixer de broodmix, boter en 275 ml handwarm water volgens de aanwijzingen tot een soepel deeg.
Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg 10 minuten op kamertemperatuur rijzen.
Neem het deeg uit de kom, druk het plat en verdeel het in 12 gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot een lange streng van 25 cm.
Draai telkens twee strengen om elkaar en druk de uiteinden tegen elkaar om een kransbroodje te vormen. Leg de broodjes op de bakplaat en laat ze losjes afgedekt met vershoudfolie nogmaals 50 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los. Verwijder de vershoudfolie en bestrijk de broodjes dun met het ei. Bestrooi ze met amandelschaafsel.
Bak de broodjes in de oven in ongeveer 12-15 minuten lichtbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster en strooi in elk broodje wat paaseitjes.
Variatietip
Vervang het water door melk voor extra romige broodjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
202 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
14 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
4 gram
Zout
0.09 gram