
Paaslolly's - hartig & zoet
Brunch
16 pers.
ca. 35 min
Nederlands
Ingrediënten
1 rol roomboterbladerdeeg (230 g)
1 takje peterselie
1 el lemoncurd
1 el frambozenjam
50 g roomkaas met kruiden
50 g hamreepjes
1 el aioli
50 geraspte jong belegen kaas
Bakplaat met bakpapier
16 satéprikkers
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit en snijd het vanaf de lange zijde in vier brede repen. Hak de peterselie fijn.
Besmeer twee repen met lemoncurd en frambozenjam. Beleg de andere twee repen met roomkaas, hamreepjes, aioli, geraspte kaas en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
Rol elke reep op vanaf de korte zijde en snijd in vier plakjes. Leg de plakjes op het snijvlak op de bakplaat.
Bak ze 10-15 minuten in de oven tot ze goudgeel en gaar zijn. Steek in elke plak een satéprikker en serveer de lolly’s op een schaal.
Variatietip
Voor de visliefhebber: vervang de hamreepjes door reepjes gerookte zalmfilet.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
184 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
15 gram
Waarvan suikers
3 gram
Eiwitten
5 gram
Zout
0.59 gram